SSL tanúsítványok

Az SSL protokoll (Secure Socket Layer) a kommunikáló felek (pl. két szerver vagy web/email kliens és szerver, stb.) közötti titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. SSL biztosítja a biztonságos kommunikációt a lehallgatások ellen. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy azokkal kommunikálnak akikkel valóban szeretnének. SSL tanúsítványok általában használhatók; on-line üzleteknél ahol rendeléseket és hitelkártya adatokat fogadnak, adminisztrációs web portálokhoz a jelszavak és az adatok biztonságossá tételéhez, projektekhez amelyek jogszabályi rendelkezések alá tartoznak vagy amelyek megkövetelik a biztonságos adatátvitelt.

Az SSL kapcsolat létesítése egy aszimmetrikus titkosítás alapelvén működik. Minden kommunikáló fél rendelkezik egy titkosítási kulcs párral – egy nyilvános és egy privát kulccsal. A nyilvános kulcsot közzé kell tenni és biztosítani annak megfelelő átvitelét mindenki számára aki használni szeretné. Ha valaki titkosítja az üzenetet ezzel a kulccsal, csak a használt nyilvános kulcs tulajdonosa által, a megfelelő privát kulcs segítségével fejthető vissza.

Az SSL-el biztosított webhely címek https:// kezdetűek. A böngésző jelzi a biztonságos oldalakat egy lakat ikonnal az állapotsorban. A modern böngészők megjelenítik a lakat ikont a címsorban és ez a sor különböző színnel árnyalt (zöld teljesen megbízható, sárga vagy narancssárga részlegesen megbízható [pl a tanúsítvány egy másik domain névhez volt kiállítva], piros nem megbízható tanúsítvány). A szabványos port a HTTPS / SSL kommunikációhoz a 443-as, a szabványos HTTP port a 80-as.

A tanúsítványokat meg kell újítani, mert érvényességük korlátozott. A lejárati dátum a tanúsítványban kerül tárolásra és megtekinthetjük azt pl. a böngészőben is. Ha a tanúsítvány lejár akkor automatikusan érvénytelennek minősül.
 

Kínált tanúsítványok

DV SSL

A DV (Domain Validated) SSL tanúsítvány ellenőrzi és biztosítja, hogy a domain az igénylő tulajdonában vagy kezelésében van. A tanúsítvány a munkamenet titkosítását 128 bites vagy magasabb kulcsokkal teszi lehetővé, így a weboldal vagy webshop látogató biztonságosan küldhet információkat vagy végezhet online tranzakciókat. A tanúsítvány minden jelentősebb böngészőben támogatott pc, tablet és okostelefon platformokon is. A tanúsítvány telepítését követően weboldala HTTPS protokollon keresztül lesz elérhető, ami biztonságossá teszi a kommunikációt az Interneten. A tanúsítvány automatikusan telepíthető az Ügyfél adminisztráció panelen. További információk.

QuickSSL Premium

QuickSSL tanúsítvány alkalmas a titkosított tranzakciók biztosítására a honlap látogatói és a szerver között. QuickSSL tanúsítvány nem ad tájékoztatást az honlap üzemeltetőjéről, csak a domain névről ad tájékoztatást. A tanúsítvány teljes mértékben megbízható minden ismertebb böngésző számára, beleértve a mobil eszközöket is mint az okostelefonok, stb.
Fizetős "SSL szolgáltatás" kiegészítő szükséges a tanúsítvány webtárhelyeinken történő használatához. Az ár az árlistában található.

RapidSSL

RapidSSL egy a jelenlegi böngészők túlnyomó többsége által támogatott 128/256 bites tanúsítványt. Előnye a könnyű telepítés. A RapidSSL ajánlat ideális változat az egyszerű e-boltok és üzleti tranzakciók biztonságossá tételéhez, alacsony áron.
Fizetős "SSL szolgáltatás" kiegészítő szükséges a tanúsítvány webtárhelyeinken történő használatához. Az ár az árlistában található.

RapidSSL Wildcard

A RapidSSL Wildcard egy 128/256-bit SHA-2 tanúsítvány, amely az összes aldomain biztonságos kapcsolatát biztosítja. A legfőbb előnye a modern böngészők többségének támogatása mellett az egyszerű telepítés. Mindemellett lehetővé teszi a több aldomaint használó nagy rendszerek biztosítását is alacsony áron.
Fizetős "SSL szolgáltatás" kiegészítő szükséges a tanúsítvány webtárhelyeinken történő használatához. Az ár az árlistában található.

Let’s Encrypt

A Let’s Encrypt egy internet-alapú tanúsító hatóság, melyet például a Mozilla Foundation, az Akamai, a Cisco Systems és a Chrome is támogat. Ez egy olyan automatikus szolgáltatás, amely egy egyszerű ellenőrzést követően egy megbízható tanúsítvánnyal látja el a kérelmezőt. A Let’s Encrypt tanúsítványokat valamennyi FORPSI webtárhely változat támogatja. Ezen tanúsítványok kiállítása és automatikus megújítása díjmentes. A megfelelő működés érdekében, a biztosítani kívánt domain nevet a FORPSI webszerverre irányítva kell tartani.
Fizetős "SSL szolgáltatás" kiegészítő szükséges a tanúsítvány webtárhelyeinken történő használatához. Az ár az árlistában található.

Az összes kínált tanúsítványt, kivéve a DV SSL (Actalis) és a Let’s Encrypt, megrendelhető szerver szolgáltatásainkhoz (virtuális szerverek, dedikált szerverek) is. Ebben az esetben az ügyfél csak a tanúsítvány díját fizeti, az SSL szolgáltatás kiegészítőt nem kell megvásárolnia.

Az alábbiakban felsoroljuk a leggyakrabban igényelt tanúsítványok jelenlegi árait. Ha a felsoroltak között nem szereplő tanúsítvány (például EV típusú tanúsítvány) érdekli, vegye fel a kapcsolatot velünk.