SSL tanúsítványok

Az SSL protokoll (Secure Socket Layer) a kommunikáló felek (pl. két szerver vagy web/email kliens és szerver, stb.) közötti titkosítással és hitelesítéssel történő biztonságos kommunikációra szolgál. SSL biztosítja a biztonságos kommunikációt a lehallgatások ellen. A felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy azokkal kommunikálnak akikkel valóban szeretnének. SSL tanúsítványok általában használhatók; on-line üzleteknél ahol rendeléseket és hitelkártya adatokat fogadnak, adminisztrációs web portálokhoz a jelszavak és az adatok biztonságossá tételéhez, projektekhez amelyek jogszabályi rendelkezések alá tartoznak vagy amelyek megkövetelik a biztonságos adatátvitelt.

Az SSL kapcsolat létesítése egy aszimmetrikus titkosítás alapelvén működik. Minden kommunikáló fél rendelkezik egy titkosítási kulcs párral – egy nyilvános és egy privát kulccsal. A nyilvános kulcsot közzé kell tenni és biztosítani annak megfelelő átvitelét mindenki számára aki használni szeretné. Ha valaki titkosítja az üzenetet ezzel a kulccsal, csak a használt nyilvános kulcs tulajdonosa által, a megfelelő privát kulcs segítségével fejthető vissza.

Az SSL-el biztosított webhely címek https:// kezdetűek. A böngésző jelzi a biztonságos oldalakat egy lakat ikonnal az állapotsorban. A modern böngészők megjelenítik a lakat ikont a címsorban és ez a sor különböző színnel árnyalt (zöld teljesen megbízható, sárga vagy narancssárga részlegesen megbízható [pl a tanúsítvány egy másik domain névhez volt kiállítva], piros nem megbízható tanúsítvány). A szabványos port a HTTPS / SSL kommunikációhoz a 443-as, a szabványos HTTP port a 80-as.

A tanúsítványokat meg kell újítani, mert érvényességük korlátozott. A lejárati dátum a tanúsítványban kerül tárolásra és megtekinthetjük azt pl. a böngészőben is. Ha a tanúsítvány lejár akkor automatikusan érvénytelennek minősül.

Kínált tanúsítványok

QuickSSL Premium

QuickSSL tanúsítvány alkalmas a titkosított tranzakciók biztosítására a honlap látogatói és a szerver között. QuickSSL tanúsítvány nem ad tájékoztatást az honlap üzemeltetőjéről, csak a domain névről ad tájékoztatást. A tanúsítvány teljes mértékben megbízható minden ismertebb böngésző számára, beleértve a mobil eszközöket is mint az okostelefonok, stb.

RapidSSL

RapidSSL egy a jelenlegi böngészők túlnyomó többsége által támogatott 128/256 bites tanúsítványt. Előnye a könnyű telepítés. A RapidSSL ajánlat ideális változat az egyszerű e-boltok és üzleti tranzakciók biztonságossá tételéhez, alacsony áron.

RapidSSL Wildcard

A RapidSSL Wildcard egy 128/256-bit SHA-2 tanúsítvány, amely az összes aldomain biztonságos kapcsolatát biztosítja. A legfőbb előnye a modern böngészők többségének támogatása mellett az egyszerű telepítés. Mindemellett lehetővé teszi a több aldomaint használó nagy rendszerek biztosítását is alacsony áron.

Árlista

tétel ár megjegyzés
RapidSSL tanúsítvány 8000 Ft / bruttó 10160 Ft / év Az International Certification Authority által 1 évre, saját IP cím ajánlott
QuickSSL Premium tanúsítvány 18000 Ft / bruttó 22860 Ft / év Az International Certification Authority GeoTrust által 1 évre, saját IP cím ajánlott
RapidSSL Wildcard tanúsítvány 33600 Ft / bruttó 42672 Ft / év Az International Certification Authority által 1 évre

Tudunk biztosítani tanúsítványokat a következő kibocsátóktól is Symantec, GeoTrust, thawte, TrustWave és Comodo. Ha érdeklik ezek a tanúsítványok vagy ha bármilyen kérdése van, vegye fel a kapcsolatot velünk.